FUCK GELUK RELATIECHECK

"Fuck Geluk!!!!"

 

Dit advies is me bijgebleven omdat het zo to the point is en zo tegengesteld aan wat ons is geleerd te denken. We zijn zo uitverkocht "en nog lang en gelukkig", maar relaties zijn het diepst als je met elkaar om kunt gaan en elkaar kunt steunen tijdens de stomme dagen, de onderdrukte dagen, de saaie dagen.

Geluk is niet het doel; het is het resultaat.

 

 

Wat is een relatiecheck?
Een relatiecheck is niet hetzelfde als relatietherapie.

Het is een manier om relatieproblemen te voorkomen: een keer per jaar een consult met een ervaren relatietherapeut.

Beschouw het op dezelfde manier als u denkt aan het onderhouden van uw lichamelijke gezondheid of uw auto.

Onderzoek naar het voorkomen van relatie- of huwelijkse conflicten laat zien dat paren die een relatiecheck doen, verbetering ervaren in de kwaliteit van hun relaties.

Een relatiecheck kan gebieden met potentiële problemen identificeren voordat de problemen zich ontwikkelen of uit de hand lopen. Het oplossen van problemen is eenvoudiger en gemakkelijker tijdens een relatiecheck dan wanneer koppels wachten tot ze erg ongelukkig zijn om de counselor van een koppel te raadplegen.

Een jaarlijks relatieconsult kan één tot vier sessies duren. Het is geen vervanging voor paren of huwelijkstherapie. Om te peilen waar je aan toe bent in je relatie, wil je misschien deze RELATIEQUIZ proberen en kijken hoe je het doet!

Van hiërarchie naar gelijkheid in relaties
Toen de relatie tussen mannen en vrouwen hiërarchisch was, werden de genderrollen gedefinieerd. Iedereen kende zijn plaats in de hiërarchie. Mannen en vrouwen wisten hoe ze zich moesten gedragen omdat elk een bepaalde rol had.

Sinds de revolutionaire veranderingen die zich de afgelopen 50-75 jaar in de samenleving hebben voorgedaan, proberen mannen en vrouwen (en koppels van hetzelfde geslacht) een meer egalitaire relatie te hebben.

Er rijzen vragen over het bereiken van gelijkheid in een paarrelatie zonder toevlucht te nemen tot woede, geweld of pesterijen.

Hier zijn enkele van de vragen waar koppels tegenwoordig mee worstelen:
Hoe beïnvloed je een andere persoon zonder je toevlucht te nemen tot pesten of geweld?
Hoe neem je samen beslissingen?
Wat houdt een compromis in en hoe werkt het?
Is gelijkheid mogelijk op alle gebieden van het leven van het paar?
Waarin verschilt gelijkheid van symmetrie?
Veel relaties slagen als leden van elk paar de tijd nemen om de antwoorden op deze en gerelateerde vragen te achterhalen. Als dat niet het geval is, zijn woede, pesten en geweld niet ongewoon.

Een relatiecheck kan u helpen erachter te komen hoe u het doet in de overgang van een hiërarchische relatie naar een egalitaire relatie. Als je nog nooit een relatiebegeleiding hebt gehad of een relatiecheck hebt gedaan, kunnen we je door het proces heen helpen.

©2020 by LickThePlateCreative +31610564663